Login Accedi ^
Italiano
Registrati
Registrati su Weekeep! Trova i tuoi amici di Facebook, organizza i tuoi viaggi e visita oltre 1.000.000 eventi in tutto il mondo!
Accedi con Facebook
Accedi con Google+
Facebook Google+
X
RISULTATI
MAPPA
DETTAGLIO
$mapTile_Titolo
$mapTile_Immagine
$mapTile_Indirizzo
$mapTile_LastMinute
$mapTile_Durata
Località
Dormire
Mangiare
Offerte Speciali
Eventi
Mostra tutte le 7 categorieMostra meno categorie
Mostra tutte le 11 LOCALITAMostra meno località
Mostra tutte le 23 sistemazioniMostra meno sistemazioni
PREZZO : da € a
OSPITI :
CAMERE :
STELLE : da a
Mostra tutte le 13 categorieMostra meno categorie
Mostra tutte le 13 categorieMostra meno categorie

EU Project Proposal Development Training

Memorijalen Centar "fondacija Nikola Kljusev" Ul. Makedonija BB, Skopje, Macedonia (FYROM)
Google+

-Како да развиете успешен предлог проект за да добиете финансирање од ЕУ фонд?

Оваа еднодневна обука претставува уникатна можност за сите оние кои се заинтересирани за зајакнување на своите можности во финансирањето преку Европските фондови и финансиски инструменти од програмите на новата Повеќегодишна Финансиска Рамка на Европската Унија 2014-2020 (MAFF 2014-2020). Воедно, обуката нуди одговори на прашањата и дилемите поврзани со развивање на проектни идеи конкурентни на Европско ниво.

Обуката ќе се фокусира на почетната фаза од развивањето на една проектна идеја т.е. формулирање на проектната идеја, изнаоѓање на соодветен повик за Вашите предлог проекти, Матрица на Логичка рамка, Concept Note (целокупен преглед на проектот), идентификација на релевантни корисници/учесници на/во проектот и соодветен проектен тим, креирање на буџет, развивање на соодветна мрежа на контакти и релевантни индикатори за успешни резултати – кои целокупно би не насочиле кон изготвување на соодветен предлог проект, конкурентен на Европско ниво.

Оние кои се подготвени да аплицираат, но немаат соодветно знаење и вештини за да ги претворат своите и потребите на својата организација во атрактивен предлог проект за финасирање од ЕУ институциите, можат да завршат губејќи дел од своето време и средства/ресурси изготвувајќи несоодветен предлог проект. Затоа:

Зајакнете ги Вашите капацитети, научете повеќе и искористете ги понудените можности!
Започнете со развивање на Вашата проектна идеја уште денес!

Обуката е на македонски и на англиски јазик!

Регистрирајте се на следниот линк:
http://en.macedonian-integration.eu/registration

Котизација: 6000,00МКД (= 97,00 €)

Вклучено:
-Материјали
-Сертификат
-Ручек
-Кафе паузи

ПРЕДАВАЧ:
Зоран Јанакиев, Претседател и Национален Менаџер на Македонскиот Институт за Интеграција (МИИ) и Програмски Директор на "Школата за ЕУ Интеграција

За сите дополнителни информации Ви стоиме на располагање!

Со почит,
Школа за ЕУ Интеграција
Македонски Институт за Интеграција
_______________________________________

How to develop a successful EU project proposal?

This one-day training represents a unique chance for all those wanting to enhance their opportunities in financing through the EU funds and financial instruments of the programmes of the new Multiannual Financial Framework 2014-2020 of the European Union. The training offers answers of the questions and dilemmas related to the EU Project Proposal Development.

The training will focus on the initial phase of the Project Proposal i.e. formulating a project idea, finding a suitable call for proposal, Logical Framework Approach, Concept Note (Overview Statement), identification of relevant stakeholders and a proper project team, budget creation, building of a proper network and relevant performance indicators - all together leading to a proper text for a project proposal.

Those that do apply may end up wasting a lot of time and resources drafting unsuccessful proposals by staff not duly equipped to translate the needs of the organization into project proposals attractive to the European Commission.

Foster your capacity, learn more and take the opportunities offered!
Start developing your project idea now!

Training language is English and Macedonian!

To REGISTER follow the link:
http://en.macedonian-integration.eu/registration

PRICE: 6.000, 00 MKD (= 97,00 €)

INCLUDED ALSO:
• Training materials
• Certificates
• Lunch
• Refreshments and coffee breaks

TRAINER:
Zoran Janakiev, President of MII & EUIS Program Director

For any further information, please do not hesitate to contact us!

Your Sincerely,
EU Integration School
Macedonian Institute for Integration
Eu Funds

Veniteci a trovare
il 31 maggio 2014

Che Tempo fa

Recensioni

Caricamento...
Caricamento...
In questa zona i nostri Partner offrono: